KAV7013 Kutsepedagoogiline praktika II (2016/2017)

Primary tabs

  • Info
  • Learning Resources

Excerpt

Kutsepedagoogilise praktika II eesmärgiks on luua võimalused üliõpilaste kutsepedagoogiliste teadmiste ja oskuste arendamiseks koolikeskkonnas ning enese arendamiseks kutseõpetajana kui õppimise juhtijana, õpilase ja kolleegi arengu toetajana; toetada üliõpilase professionaalse arengu kavandamist.

Content

Kutsepedagoogiline praktika II sooritatakse kutseõppeasutuses vm kutsekoolitust läbiviivas asutuses 42 kontakttunni mahus. Praktika sisaldab erinevaid kutseõpetajatööga seotud tegevusi. Kutseõppeprotsessi planeerimine: oma töö ja õppetegevuse kavandamine perioodiks koostöös kolleegidega; vähemalt 16 õppetunni ettevalmistamine lähtudes õppija arengu- ja õpivajadustest ning kutseõppedidaktika põhimõtetest. Õppetundide läbiviimine, õpikeskkonna kujundamine: kutseõppe maine, organisatsiooni kultuur; grupiprotsesside suunamine; töötervishoiu- ja ohutuse nõuete järgmine; õppijate teavitamine õppe eesmärkidest, õpiväljunditest, hindamisest; õppija arengut toetavad õppe- ja hindamismeetodid, töövõtted; teoreetilise ja praktilise õppe ning üld- ja võtmepädevuste lõimingud. Osapoolte kaasamine: õppijate kaasamine õpitegevusse, tagasisidesse, hindamisse. Kolleegi toetamine: Kaasüliõpilase toetamine, nõustamine pedagoogilisel praktikal. Erialaõppe arendamine: õpivara ja metoodilise materjali koostamine erialaõppe arendamiseks. Reflektsioon ja professionaalne enesearendamine: oma töö reflektsioon, analüüs ja hindamine, digitaalse arengumapi täiendamine. Eri- ja kutsealane enesearendamine. Pedagoogilise kogemuse ja parima praktika jagamine.

eDidaktikumi kursuselt leiab üliõpilane kursuseprogrammi ja praktikajuhendi, mis toetavad praktika sooritamist; Ülesannete teema alla esitab üliõpilane 14.maiks 2017 oma digitaalse arengumapi lingi. Praktikakogemusi ja probleeme saab jagada Arutelu teema all.

NB! Enne praktikale suundumist leppige kokku sobiva praktikakooliga, valige ülikooli juhendav õppejõud ja täitke hiljemalt 01.02.2017 praktikale suunamiseks vajalik ankeet.

Häid praktikakogemusi soovides

 

Vastutav ja juhendav õppejõud Reeli Liivik (reeli.liivik@tlu.ee)

Juhendavad õppejõud Meidi Sirk (meidi.sirk@tlu.ee) ja Sirje Rekkor (sirje.rekkor@tlu.ee)