8.05.19 kohtumise kokkuvõte

Seminari eesmärgid, kavandatud tegevused ja kokkulepped leiab valge tahvli jäädvustuselt

 

Alustasime päeva Kristiina välja mõeldud seotusvajaduse nurgaga, kus pidime muuhulgas kujundama endist Eesti kaardi oluliste punktidega. Ülesanne tekitas parasjagu elevust ning mõnusat äratundmisrõõmu.

 

Edasi juhtis meid Linda ABC Curriculum design maadele, kus saime mudelit proovides luua endile ideaalsed digipädevusi arendavad kursused ning meile teadaoleva info kohaselt loodud sisendi põhjal kursuseid meile ka pakkuma hakatakse. ABC Curriculum Design mudeli materjalid leiab peatselt siit samast kaustast.

 

Kohtumine jätkus eelnevalt tabelisse kantud jooksvate küsimustega, millest võrsus mitmeid muudkui arutelu teemasid ning nendest lähtuvaid kokkuleppeid, mis alljärgnevalt välja toodud. Päeva lõpetas diskussioon didaktika koormuste teemal, kus saime jagada sisendit järgmise nädala kohtumiseks Priit Reiskaga

 

Arutelu all olnud küsimused ja kokkulepped:

  • Õpetajakoolituse sissejuhatav päev toimub  26.08. Otsustasime, et kavandame seda ühiselt ning kõik märgivad selle päeva (ca 10 - 16) oma kalendritesse. Ühine päeva  kavandamine leiab aset 5.06 seminaril.

  • 22.05 toimub kutsehindamise piloot, kus osalevad võõrkeele, ajaloo-ja ühiskonna, kunstiõpetaja ning eesti keele ja kirjanduse ja eesti keel võõrkeelena õppekava üliõpilased. Komisjone on kokku 4 ning neljandas komisjonis (14.00-18.00) on puudu komisjoni liikmeid, kes üliõpilaste kutsepädevusi hindaks. Kes tunneb, et ta saaks appi tulla, andke palun kiiremas korras Kadile märku.

  • Õpetajakoolituse praktika II puhul ei ole väga paljud tudengid esitanud veel oma vaatlusanalüüse ka esimestelt vaatluspäevadelt. Mis on see viimane kuupäev, millekohase info võiks neile esitada, et sinnani võetakse tööd vastu?  Leppisime kokku, et selleks on 27.05. Tudengitega jagavad infot didaktikud ning Kadi paneb info uudisena ka e-didaktikumi gruppidesse.

  • Kadi jagab ÕPK I vaatlusülesannete üle vaatamiseks Drive kausta, ülesannete uuendamise tähtaeg on 26.08. Selle kohta saadab Kadi veel meeldetuletuse.

  • Eraldi kirjadena saadame uuesti uue õppeaasta kuupäevad, Doodle lingi uurimistööde kuupäevade kohta, 2.aasta praktikate tagasiside küsimustiku lingi (mis üliõpilastele edastada) ja didaktika koormuste tabel

  • Kujundame harjumust võtta vastutust jagatava info ning ülesannete eest kasutades aktiivselt selleks Didaktikaarendus praktikas Drive kausta.

  • Vaatame üle Kadi poolt uuendatud õpetajakoolituse praktikate osapoolte ülesannete dokumenti ning, kui midagi silma jääb, märgime oma kommentaarid samasse faili kuni 20.05.

  • Edaspidi kirjutame e-liitega sõnu väikese tähega, nagu e-kiri ja e-didaktikum.

  • Õpetajakoolitus II praktika ülesandeid räägime läbi ning kavandame ühiselt parema seotuse saavutamiseks septembris 2019 ning õpetajakoolituse I praktika ülesandeid õppeaastaks 2020/2021 kavandame ühiselt paremaks jaanuaris 2020.

  • Uuest aastast rakenduva paindliku õppimise võimalustega seoses tekkis mitmeid küsimusi, mis puudutavad pädevuste hindamist ja seda, kuidas ja kes konkreetselt vorme välja töötavad ning millised need on. Kerli lubas tekkinud küsimused ja murekohad viia Priit Reiskani.  

  • Katrin ja Kadi võtavad didaktikutega individuaalselt ühendust ülesannete ning praktikaarendusega seotud küsimustes.

  • Leppisime kokku, et üliõpilastele võiks tutvustada eneseanalüüsi vormi juba esimese praktika alguses ning rõhutada, et selle täitmine on jooksev protsess läbi kõigi praktikate ning õpetajakoolituse ainete, kus iga praktika/aine kestel/lõpus täidavad nad oma tabelit ning põhipraktika II lõppedes võtavad kahe aasta jooksul kirjutatud sisendi põhjal oma arengu kokku. Info üliõpilasteni viivad didaktikud ning tutvustame seda mõtet ka õpeajakoolituse sissejuhataval päeval augustis.

  • Seminarid algavad iseseisva valge tabeli lugemisega, kuhu on kantud päeva eesmärgid, ülesehitus, jooksvad küsimused. Ühise seminariga alustame 10.05.

  • Edaspidi saadavad Kadi/Merlin päev enne seminari toimumist meeldetuletuskirja koos ruumi numbriga.

Juunis teeb seotusnurka Edna.

736 vaatamist (0 täna)

Tähtaeg

8/5/2019

Loodud

11/9/2019

Autor