Tähelepanu! Google Drive-i failide lisamine otse liideses ei ole enam võimalik. Kasutadage failide jagamiseks linke.

Õpikute esitlused

Ülesande siht

Selle ülesande tulemusel valmib ühine slaidesitlus. Jagan teie kõigiga ühte esitlusfaili (https://docs.google.com/presentation/d/1GapTrUpuwoC-hembZ5uGwOdAwhWu4DYE3riVoJ390s0/edit#slide=id.p), kuhu igaüks enda õpiku ülevaate lisada saab. 

Õpikute valimine

Vali üks eesti keele õppematerjal ükskõik millisele sihtgrupile. Soovitatav on kasutada võimalikult uut õppematerjali. Kirjuta õpik siia tabelisse ja jälgi, et tabelis õpikud ei korduks.

Töö ülesehitus ja sisu

Analüüsi järgmiste pidepunktide põhjal ja koosta nende pidepunktide alusel ca 7 slaidi, mida 12.11 esitluspäeval tutvustad. Ühe õpiku esitluseks on aega 7-10 min.

  1. Ülesehitus. Kirjelda õpiku kontseptsiooni. Kas keskmes on olulisemad teemad või sihtgrupp ja nende vajadused? 

  2. Kujundus ja pildimaterjal. Kuidas toetab kujundus ja pildimaterjal õpiku sisu? Kas pildid lisavad midagi tekstile ja õppesisule, meetoditele? Kui selged ja arusaadavad on õpiku skeemid ja tabelid ning joonised? Kas neid on vajalikul määral? Too näiteid.

  3. Tekstivalik. Kui mitmekesine ja eakohane ning huvitav on tekstivalik? Mis žanritest või valdkondadest on kõige enam tekste? Kas tekstivalikus on midagi üllatavat?

  4. Reeglite õpetamine. Kas enne esitatakse näide ning seejärel tuleb tuletada reegel (induktsioon) või vastupidi: enne esitatakse reegel ning seejärel näide (deduktsioon). Too näiteid.

  5. Meetodid. Kuivõrd mitmekesine on meetodite valik? Milliseid osaoskusi meetodid ennekõike arendavad või on osaoskuste perspektiivist meetodite valik tasakaalus?

  6. Tunniosad. Kas joonistuvad välja ülesanded ja õppetegevused, mis on mõeldud häälestuseks või kinnistamiseks? Too näiteid.

  7. Huvitav meetod või õpitegevus. Too näide ühest huvitavast meetodist või õptegevusest. Põhjenda enda valikut. Mõned harjutused lahendame koos läbi.

Vaata soovi korral 2018. aasta slaide:

https://docs.google.com/presentation/d/1x2HofQQX101sdj0aH4FRrv-3Vz_dcCAuXP_ZcjK7QoU/edit?usp=sharing

või 2020. aasta slaide:

https://docs.google.com/presentation/d/1LbBuqYYTTWLbZBcuVPGbZdroLw9y45LPAnZZij4eCmo/edit?usp=sharing